Make your own free website on Tripod.com
TOREROS GIRONINS
Es té coneixement pels antics arxius de la premsa gironina que durant el segle passat es van realitzar diverses funcions amb aficionats locals.

El 29 de Març de 1819 en una plaça improvisada en el baluard de Santa Clara, Rafael Barris i Antonio Martell van torejar braus tortosins de Joan Nainons.

Des de l'inaguració de la plaça, al 1897, fins al començament de la Guerra Civil, els més importants van ser Josep Jou i Joaquim Vila i Puig. També van participar en festivals benefics, que correntment es feien a Girona, Ramon Franch, Joan Ponsatí, Miquel Rovira, Vicens Miralles, Josep Serra, Jacint Puigsech i Josep Ferran.

A partir dels anys 40 tenim a Pere Bellsolà "Panaderito", Salvador Vilallonga i el cavaller en rèdol Pere Geli "El Valent de Salt". També participaren en diverses ocasions els següents aficionats gironins: Antoni Fàbregas, Manel Maeso, Joaquim Soler Pujades, Pere Alabert, Felix Magaldi, Josep Sendra i el seu fill Joaquim "El Letrao", Albert Batlle, Martí Sureda, Pere Joan Palahí "El Pinturero", Joaquim Vicens "El Chapas", Martí Dalmau i Alfonso Vazquez Cid.


També cal destacar al figuerenc Enrique Patón, el qual arribà a matador d'alternativa i a Manuel Martínez "Sanluqueño", que encara que no nasqué aquí porta molts anys residint a la ciutat i ha torejat diverses vegades a la nostra plaça.©2000 Club Taurí Gironi - Disseny Joan Fradera Casadellà

Pere Geli